Introduktion  Re-event  Logga in  Nytt konto  


Gå till:

MMDO14

MMDO14SW

MMDO15

MMDO16

MMDO17

MMDO18

MMDO19

MMDO23

Möte Med Det Okända

   Historia

Det första eventet, MMDO12, hölls i maj 2012, i ett scouthus och en skog på Ekerö. Vid eventet släpptes 28 nya mystar, 3 multisar samt 15 traditionella cacher, av totalt 13 olika cacheägare. Man får väl säga att det blev en succé, med cirka 100 deltagare som enligt loggarna hade en mycket trevlig dag.

I april 2013 hölls nästa event, MMDO13, denna gång i och runt en scoutstuga på Lovö. Nu hade eventets form ändrats något - det släpptes 29 mystar av 5 cacheägare, och inga andra cachetyper släpptes. Temat för mystarna var alfabetet - det blev en myst för varje bokstav.

Det tredje eventet, MMDO14, hölls i april 2014, i Görvälns naturreservat i Kallhäll. Temat var denna gång brottsbekämpning. Alla deltagare skrevs in som studerande på Nya Polisskolan, och fick fall att lösa. Nytt för denna gång var en sammanhållande webbplats där man registrerade sina lösta fall ( = hittade cacher), och därigenom fick möjlighet att ta olika utmärkelser (bonuscacher), samt avancera i poliskarriären. En annan nyhet var Mystlösarakademin - en kort introduktionskurs för nybörjare på mystlösning.

Det fjärde eventet, MMDO14:s Återkomst eller MMDO14SW, hölls i september 2014, i Rinkebyskogen i Danderyd. Efter vårens event hade vi bestämt oss för att flytta eventet till hösten, varför det blev två event detta år. Temat var Star Wars, och även denna gång fanns det en webbplats och bonuscacher. Mystlösarakademin utökades till att ha två olika nivåer, och tillgång till erfarna handledare för att i mindre grupper lösa de lättare mystarna.

Det femte eventet, MMDO15, hölls i september 2015, även denna gång i Rinkebyskogen i Danderyd. Temat var denna gång Tintin, och att ha en webbplats till eventet hade vid det här laget blivit en självklarhet. Även bonuscacherna och mystlösarakademin fanns med. Med en större lokal som vi nu hade, blev det fler som satt och löste mystar i lokalen under dagen.

Det sjätte eventet, MMDO16, hölls i september 2016, i Flemingsbergsskogen. Temat var Kalle Anka och hans vänner. Eventet hölls i en skolmatsal i utkanten av skogen.

Det sjunde eventet, MMDO17, hölls i september 2017, i Grimstaskogen. Temat var resor. Eventet hölls i en fritidsgårds lokal nära skogen.

Det åttonde eventet, MMDO18, hölls i september 2018, i Tullinge. Temat var Harry Potter. Eventet hölls i en orienteringsklubbs lokal på Brantbrinks IP.

Nästa event genomförs den 7 september 2019: Möte Med Det Okända 2019

Administratör: Fredrik Ramsberg / fredrikr