2017
Introduktion
Månadens
   resenär
Resenärs-
   eliten
Långresenärer

Logga in
Skapa användare

Anonyma sidan

Introduktion

Det var så märkligt alltihop. Du bläddrade igenom böckerna i din bokhylla på jakt efter något spännande att läsa. Så fick du syn på den tjocka volymen "De stora olösta mysterierna" av Allec Rubeum et al. Du stannade upp och kom på att den låg i kartongen med böcker du ärvde från din moster Alice. Ja, så ytterst märkligt. Hon och hennes gode vän Theodor försvann under en av deras många resor, och hördes aldrig av igen. Under hösten 1987, när hennes barn inte fått något livstecken från henne på flera månader, sökte de igenom hennes lägenhet, och de fann till sin stora förvåning ett testamente som hon skrivit innan hon gav sig ut på sin sista resa. I detta nämndes att du skulle ärva kartongen med böcker som stod i klädkammaren, i den händelse att hon inte återvände. Ni hade alltid tyckt om varann, och Alice sade ofta hur driftig och klurig hon tyckte du var, men ni hade inte pratat så mycket om böcker, varför valet av arvegods förbryllade dig.

Så småningom dödförklarades Alice och Theodor, och du fick hämta kartongen. Det var en udda samling titlar, ömsom tidlösa klassiker, ömsom enklare action och romantik av typen kiosklitteratur. Du hade väl läst några av dem genom åren, men just den här tegelstenen hade du inte rört. Nu tog du ut den ur hyllan, tittade på bilden av en pyramid och det allseende ögat på framsidan, och vände boken för att läsa på baksidan. Nu kände du direkt att något var fel. När du vände på boken, lät det som att något flyttade på sig där inne. Du slog upp boken, och upptäckte att det som såg ut som sidor bara var en fasad. Istället innehöll boken ett stort lönnfack. Där hittade du en ihopvikt världskarta med en rad platser markerade, något slags amulett, samt ett kuvert förseglat med ett stort sigill. Du sprättade upp kuvertet och fann däri en lapp med följande text:

Hej!

Om du läser det här, så är det för att jag och Theodor behöver hjälp. Vi visste att det kunde gå så här, men trodde att vi skulle klara det själva. Du behöver resa till platserna på kartan, och lösa de problem du ställs inför. Amuletten kommer både guida dig och skydda dig från fara. Jag vet att du kommer kunna hjälpa oss, det var därför jag valde dig. Lycka till!

Alice