2019
Introduktion
Månadens
   praktikant
Praktikant-
   eliten

Logga in
Skapa användare

Anonyma sidan

Introduktion

Den sjunde september drar hösten igång på barnprogramsredaktionen. På dagarna producerar man barnprogram för glatta livet. På kvällarna hänger de flesta av de medverkande i Bolibompadrakens hus. Det är en salig blandning av programledare, scenarbetare, smurfar, tecknade figurer, lerfigurer med flera som chillar, snackar, kollar på coola barnprogram och bara hänger. Det sägs att det är en helt unik stämning där inne. Som nyintagen praktikant har du tillgång till bottenplan i drakens hus, där just bara praktikanter hänger. Ni kommer i alla fall kunna byta ett par ord med barnprogramstjärnorna när de passerar er på vägen in och ut, och höra lite av sorlet från våning ett, där de lite grann coola hänger. Ni är förstås långt ifrån våning tre, där gräddan tillbringar sina kvällar, och våning fyra, där draken själv bor. På våning fem ligger drakens eget nöjespalats, dit bara speciellt inbjudna gäster får tillträde.

Som vanligt när barnprogramshösten drar igång är det kaotiskt, och det finns massor av problem som behöver lösas i de olika barnprogrammen. Det är där du kommer in i bilden - du kommer få alla chanser att visa upp dina färdigheter inom såväl problemlösning som barnprogramsproduktion. Om du visar dig riktigt kapabel kan programchefen få ett ökat förtroende för dig, och då ge dig tillgång till allt fler våningar i drakens hus. Hon brukar dock vilja testa sina medarbetare innan hon går så långt.

Som om det inte vore nog med att det är strul i en massa olika barnprogram, så verkar Bolibompadraken försvunnen. Kanske ligger han bara och sover i sitt sovrum högst upp i sitt hus. Kanske har han tagit bondpermis. Men om du bara börjar lösa de akuta problemen i barnprogrammen, så hoppas vi att draken dyker upp vad det lider. Senast han drog återfanns han efter en vecka i Köpenhamn. Han var då helt under isen efter att ha dragit i sig alldeles för mycket sarsaparill, men han repade sig snart och tittarna hann knappt märka att han varit borta. Nu är han i alla fall borta igen. Skulle du lyckas ta dig uppåt i drakens hus, kan du kanske leta rätt på draken och få honom tillbaka till studion - då skulle du bli dagens hjälte.

I början av hösten kräver programchefen att man har loggat ett visst antal uppdrag för att få se proven som ger tillträde till nya våningar i drakens hus, men två veckor efter eventet (dvs 21 september 2019) ändras det så att det räcker med att ha löst uppdragen för att få se proven. Därmed kan man lösa alla uppgifter utom slutprovet hemma, och sedan logga alla uppdragen och proven på en gång. Slutprovet behöver man ändå vara på plats för att lösa, då det har fältsteg.

Lycka till!